Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Μάγμα

Κυκλοφορεί το πέμπτο τεύχος του περιοδικού για την ανθρώπινη δημιουργία και αυτονομία, Μάγμα.

Το Μάγμα είναι το δημιούργημα της πολιτικής ομάδας "Αυτονομία ή Βαρβαρότητα", σε συνεργασία με μια ευρύτερη ομάδα φίλων που μοιράζονται αντίστοιχες ανησυχίες. Κριτικό, καίριο και πικάντικο, απεγκλωβισμένο από ορθοδοξίες/ιδεολογικά στερεότυπα, αλλά και την α-νόητη επικαιρότητα της τηλεοπτικής δημοκρατίας. Το πρόταγμα της ατομικής και κοινωνικής αυτονομίας είναι αυτό που με συνέπεια υποστηρίζουν οι συντελεστές του περιοδικού.

Το Μάγμα έχει φιλοξενήσει μεταφρασμένα κείμενα στοχαστών, όπως οι Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Παπαϊωάννου, Κρίστοφερ Λας, Ζιλ Λιποβετσκί, Νίκος Ηλιόπουλος κ.α, ενώ ίσως πρώτο αυτό μύησε το ελληνικό κοινό στην υπόθεση της απο-ανάπτυξης, με σχετικά κείμενα, βιβλιοκριτικές και μεταφράσεις έργων των Σερζ Λατούς, Γκι Ρουστάνγκ, Αντρέ Γκορζ, Πωλ Αριές κα.

Εξίσου αξιόλογη είναι κι η παρουσία Ελλήνων στοχαστών και δημιουργών, στο πλευρό της συνταρακτικής ομάδας (Μάλλιαρης/ Πολλάτος και ΣΙΑ) όπως ο Κωστής Τριανταφύλλου, ο Θανάσης Τριαρίδης, ο Γιώργος Οικονόμου, ο Σπύρος Απέργης, ο Στέφανος Τακτικός, η αφεντιά μου κ.α.

Πληροφορίες για τη διάθεση του περιοδικού στη σελίδα

http://magmareview.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου